Kerkmuziek

Michaëlscantorij

In 2003 richtte Toon Hagen de Michaëlscantorij op. De cantorij bestaat uit ongeveer 30 jonge, enthousiaste leden. Elke vrijdagavond wordt er gerepeteerd in de consistorie van de Grote Kerk van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. Het koor zingt zowel oude (Palestrina, Allegri) als eigentijdse kerkmuziek (Toon Hagen, Benjamin Britten, Jan Jansen). Elk jaar wordt in november op projectbasis gerepeteerd voor een requiem dat met eeuwigheidszondag wordt uitgevoerd. Wil je meezingen? Kom een keer langs op vrijdagavond of meld je aan bij Lydia

Michaëlscantatekoor

Het koor verleent vier keer per jaar medewerking aan de Michaëlscantatevieringen. Het koor repeteert twee zaterdagen op projectbasis. Er wordt van de cantateleden verwacht dat zij de muziek zelf instuderen. Wil je meezingen? Kom dan een stemtest doen.

Musica Michaelis

Musica Michaelis verleent sinds de oprichting medewerking aan de Bachcantates en de jaarlijkse gedachtenisviering. Musica Michaelis geeft een hedendaagse draai aan het bestaande concept van een klassiek orkest, door diverse samenwerkingsverbanden aan te gaan met verschillende kunstdisciplines waarbij bewust de aansluiting wordt gezocht met jongeren om ook deze doelgroep regelmatig in aanraking te brengen met klassieke muziek. (www.musicamichaelis.nl)

Toon Hagen

Toon Hagen is cantor en organist in de Grote of Sint-Michaëlskerk te Zwolle. Hij geeft leiding aan de Michaëlscantorij die beide medewerking verlenen aan de maandelijkse Michaëlsvieringen en aan het Michaëlscantatekoor.

Toon Hagen is mede-oprichter van het Zwolse orkest Musica Michaelis. Tot juni 2010 was hij tevens artistiek leider van dit orkest.

Componist

Toon Hagen is actief als componist van orgel- en kerkmuziek. Hij schrijft o.a. bewerkingen voor orgel,  voor koor en orgel en voor orgel in combinatie met een instrument.
Regelmatig zal er in eigen beheer nieuwe muziek worden uitgegeven, die je via de webshop kunt bestellen. (www.toonhagen.nl)